Adminisztrátor képe
Adminisztrátor

Egy kedves hölgy ügyfelünk megosztotta velünk szervíztapasztalatát, érdekes és egyben elgondolkodtatató hogy a "férfias" autós társadalomban a hölgyek is kiválóan megállják a helyüket! Csupán a megfelelő szervíz ajtaján kell kopogtatni.

 

Téli gumi…télre gumi?

Nőként sokunknak megfordult már a fejében a gondolat, hogy a szingli élet, nem is olyan nehéz…elvégre a férfiak világában mi is el tudunk igazodni, bírjuk a terheket és már autót is vezetünk egy jó pár éve legálisan.

Nos igen….vezetünk, de mennyi mindent nem csinálunk azért, hogy az működjön is.

Tiszta rémálom, mikor rád szólnak, hogy lassan szervizbe kell vinni az autót, mert csörög, zörög, vagy épp azért mert mindenki arról beszél, hogy téli gumit kell szereltetni.

Rendben, de vajon miért? Nincs egy férj, aki legyint és azt mondja neked, anyukám, add ide a kocsikulcsodat, viszem az autódat a gumiszervizbe.

Épp ezen morfondíroztam a napokban mikor is egy szervizben jártam, az autómat vizsgáztatni, na mert ugye nekem van egy gondoskodó férjem, aki elintézett előre mindent és én csak elegánsan sofőrt játszottam, na meg az eszemet, hogy a gondosan betanult szöveget kellő lezserséggel és eleganciával mondjam fel, a pultban ülő férfinak…

Szóval ahogy ott ültem és tetszelegtem magam előtt is, végig hallgattam több estet, amit hölgy sorstársaim modelleztek le.

Előre jelzem tiszta kabaré.

Elsőként megjött Miss Magabiztos.  

Megállt a pult előtt, és mintha tekernék a verklit, felmondta a leckét. Téli gumit szeretne, ezt meg ezt olvasta, nagyon elfoglalt, nem ér rá várni, megnézte a készletet, női sofőröknek is ajánlották a téli gumit!

…nah ekkor elképedtem, annyira rettenetesek vagyunk, hogy külön ránk terveznek gumit? Vagy rózsaszín? Vagy lehet a fényében sminkelni? Vagy könnyebb, mint a férfiaké?

Miközben elmerengtem vajon az eladók ilyenkor mit gondolhatnak magukban, figyeltem a végeredményt…láttam az eladó arcán, nem is akarja meggyőzni, drága Hölgyem, ha Ön már tudja olvasás után, hogy milyen téli gumi lesz jó az autójára akkor mi nem szállunk vitába.

Ezután megérkezett kis idő elteltével Mrs. Büszkén Pecsétes a ruhám, mert anya vagyok és igazoltan koszos autóval jövök smink nélkül…hűűűűhaaaa.

Elég izgalmas volt, a gyerekek fogócskáztak a kiállított amúgy tényleg nagyon impozáns téli gumik közt, amik mekkora szerencse, hogy törhetetlenek, mert tesztelték ezt a tulajdonságot a lurkók…

Szóval anyucit elküldte apuci érdeklődni, mert nagyon elfoglalt a sok éhes száj eltartása miatt.

Anyuci meg szorgalmasan jegyzetelt…a mai világban papírra írni, de mégis mit?? Olyan felsorolást dobott az eladó fiatalember, hogy hacsak nem, anyuci lány korában gyors és gépíró bajnok volt a telefonkönyv kiadónál, nem tudott lépést tartani…bár fogalmam sincs, hogy mit lehet ragozni ennyire téli gumi és amúgy téli gumi közt, legalább egy tucatról hallottam.

Amúgy épp ott, ezen is elgondolkodtam. Annyira lehetetlenül és hihetetlenül szerencsétlen helyzet ez egy nőnek.

Miért nem lehet úgy megtudni egy ismeretlen tárgy megvásárlásánál, hogy nekünk mi is a jó, hogy besétálunk, udvariasan köszönünk, és bátran vállaljuk a hozzá nem értésünket, és itt minden szó fontos.

Kimondhatnánk: Jó napot kívánok, nekem egy xy autóm van, és egy forgalmim ha kell, az autó itt parkol, tudnak nekem segíteni?

Jön a hideg, esik az eső, állítólag téli gumival biztonságosabban fogok közlekedni. Tud nekem ajánlani egy olyan márkát, ami tényleg jó minden szempontból? Higgye el nem értek hozzá, nem tudom megjegyezni, fogalmam sincs mit jelentenek a címkék, a DOT, a jelzések, a gyártók…

Én valahogy ezt várnám. Egy kedves mosolyt, udvarias gesztust, miközben azt mondja a hozzáértő fiatalember, hogyne Hölgyem Önnek ez kell, most szerelhetjük, vagy holnap?

Azt hiszem akkor elégedett és nyugodt lennék… ebbe az elgondolkodó merengésben hívott egy barátnőm telefonon. Teee, te hallottad a hírekben, hogy leesett a hó Ausztriában? Te felrakattad már a téli gumidat? Ááááá….mondtam dehogy, épp vizsgáztatom az autót, örülök, hogy ezt megértettem. Mire Ő, gyere el velünk, mi találtunk egy jó helyet!

Kedves, mindig udvarias, segít, ki- be áll az autóval, leültet, megkínál kávéval, és a Kerékshop-nál megmondják mi a jó nekem.

Nem mondod, hördültem fel, és akkor Te mit csinálsz?? Én?? Drágám, semmi különöset…megmaradok nőnek és szeretem ezt!

 

Molnár Cintia / Budapest